Platform21

Wednesday, August 29, 2007

FvV-Mechelen brengt dertig concerten

Het Festival van Vlaanderen-Mechelen (FvV-Mechelen) organiseert in het najaar van 2007 welgeteld dertig concerten. Voor het vijfde jaar op rij bundelt FvV-Mechelen zijn concerten rond vier thema's: Beethoven, Vlaams muzikaal Erfgoed, de Mechelaar Paul Collaer en Prettig gestoord. De concerten vinden plaats op zestien concertpodia en veertien andere cultuurcentra en historische waardevolle locaties in de Antwerpse Kempen.


Het FvV-Mechelen loopt van 7 september tot 26 oktober. Het Festival grasduint met vier concerten in het oeuvre van Beethoven en met zes andere in dat van vergeten Vlaamse componisten zoals De Croes, Robson, van Maldere en Vanden Gheyn, Vlaamse Kapelmeesters ten tijde van Karel van Lotharingen. In de reeks Prettig Gestoord wil het FvV-Mechelen tweemaal laten zien hoe fascinerend de combinatie van klassieke muzikale stijlen en jazz kan zijn.


Voor de Paul Collaerreeks, muziekdirecteur van de openbare omroep net voor en na de tweede wereldoorlog, kozen de organisatoren van FvV-Mechelen hoog oplaaiende laatromantische muziek die onder meer Strauss, Mehler en Schönberg anno 1909-1919 schreven. De concertreeks wordt gecombineerd met een driedelige lezingreeks over het Weens Expressionisme, het fin-de-siècle in Wenen en de nieuwe Weense school.


Meer informatie over het programma is te verkrijgen op de website www.festival.be/mechelen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home