Platform21

Friday, August 24, 2007

Allochtonen krijgen eigen zomerfestival

Festivalorganisator Chokri Mahassine wil ten laatste over twee jaar uitpakken met een Mediterraan Festival op de oude mijnsite van Houthalen. Met het muziekspektakel mikt hij naar eigen zeggen specifiek op de allochtone gemeenschappen van Limburg. Het nieuwe festival is volgens hem qua concept erg vergelijkbaar met Rimpelrock. Het nieuwe festival wil zich immers eveneens richten op een bevolkingsgroep die de mainstreamfestivals niet bezoekt.


Rimpelrock richt zich op de oudere muziekliefhebber, die het vooral van het Vlaamse luchtiger chansonwerk moet hebben. Op dit manier heeft ook de allochtone bevolking volgens Mahassine een eigen muzieksmaak, die tijdens de gewone zomerfestivals niet aan bod komt. Over de precieze datum van het nieuwe festival is nog niets bekend. "Momenteel zijn we op zoek naar middelen,” voerde Chokri Mahassine aan.


Zodra het financiële plaatje rond is, zal het festival in een concrete vorm gegoten worden. Over mogelijke subsidies werd al overleg gepleegd met de Vlaamse minister van cultuur Bert Anciaux. "Alles zit nog in de verkennende fase,” aldus het kabinet. “Momenteel zoeken we uit of er budgetruimte is. We zijn alvast erg enthousiast." Ook Klalid Assecour, schepen van cultuur van Houthalen, zegt dat zijn gemeente zeker bereid is mee te stappen in het verhaal van Chokri Mahassine.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home