Platform21

Thursday, August 23, 2007

Frappant wordt merknaam voor cultuurcreatie

Van 14 september tot 1 december gaat de derde editie van FrappantPop weer op zoek naar talentvolle rockgroepen uit de provincie Antwerpen. Daarbij dingen veertig jonge bands tijdens acht live concertavond in de Antwerpse jeugdhuizen mee naar een prijzenpot, professionele begeleiding door bandcoaches en gratis studiotij. Daarnaast wordt voor het eerst FrappantTxt gelanceerd, een wedstrijd voor jonge schrijvers.


"Door een wedstrijd te lanceren voor talentvolle muziekbands, willen we impulsen geven aan jongeren in onze provincie om actief aan cultuurcreatie te doen," aldus gedeputeerde Ludo Helsen toe. "Toekomstige kunstmakers moeten immers gestimuleerd worden en de mogelijkheden aangereikt worden om zich te ontplooien.” In totaal werden er trouwens meer dan honderd demo’s opgestuurd.


De jury selecteerde veertig bands die mogen deelnemen aan de acht voorrondes. De aftrap wordt gegeven op 14 september in het Rockafé in Kapellen. Daarna volgen voorrondes in Kaddish in Schoten, Lintfabriek in Kontich, Malmejo in Oostmalle, KAVKA in Antwerpen, Den Eglantier in Berchem, Wollewei in Turnhout en Kadee in Bornem. De acht bands die de finale op 1 december in muziekcentrum TRIX halen, kunnen rekenen op een bandcoach.


Frappant richt zich begin volgend jaar ook op woord en woordperformance. FrappantTxt wil jonge schrijvers tot dertig jaar prikkelen om te schrijven. Het concept is identiek aan FrappantPop. De jongeren krijgen de kans om hun kunnen te tonen op een podium en ook nu weer kunnen de meest talentvolle deelnemers rekenen op begeleiding van professionele woordkunstenaars.


"We willen Frappant laten uitgroeien tot een merknaam voor alle provinciale producten die kunstcreatie stimuleren bij jongeren,” benadrukt gedeputeerde Ludo Helsen nog. FrappantTxt werkt samen met vijf bibliotheken verspreid over de provincie Antwerpen. De deelnemers aan de eerste editie moeten hun inspiratie zoeken in het pikante, in de meest brede zin van het woord. Kandidaten kunnen tot 1 december Nederlandstalige teksten insturen.


Meer informatie is te verkrijgen op de website www.frappant.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home