Platform21

Sunday, August 19, 2007

Sabam tegen communautarisering

Auteursvereniging Sabam is fel gekant tegen haar communautarisering en die van de auteursrechtwetgeving. De organisatie wijst erop dat ze een strikt privé-karakter heeft. Bovendien zou een communautarisering van het auteursrecht volgens de organisatie slechts een kleine groep ten goede komen en het beheer ervan ingewikkelder maken. Sabam reageert daarmee op de lijstjes met Vlaamse communautaire eisen die in enkele Franstalige kranten staan.


De communautairisering van Sabam en van het auteursrecht maken deel uit van de Vlaamse eisen. De vereniging spreekt in een mededeling haar afkeer uit over dat voorstel, dat volgens Sabam klaarblijkelijk getuigt van een gebrekkige kennis van de materie. Sabam wijst daarbij op zijn privé-karakter en zegt onmogelijk te kunnen aanvaarden dat de politiek zich zou inmengen met het dagelijks beheer en de strategische aanpak van de organisatie.


Verder voert de auteursvereniging aan dat een opdeling ook zware gevolgen zou hebben voor de internationale ontwikkelingsstrategie van de organisatie en voor zijn vermogen om de concurrentie aan te gaan. Daarnaast zegt de organisatie het te betreuren dat men door deze eisen blijkbaar één van de laatste culturele banden tussen de verschillende gemeenschappen van België wil verbreken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home