Platform21

Tuesday, August 14, 2007

MUHKA brengt hommage aan Fred Bervoets

Met de tentoonstelling ‘Welcome Home’ brengt het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA) van 6 september tot 7 oktober een hommage aan de kunstenaar Fred Bervoets. Bijzonder in het hele gebeuren is de happening ‘Fred & Friends’, waarbij één zaal van het museum een weekend lang open staat voor iedereen die er een kunstwerk willen achterlaten.


De happening ‘Fred & Friends’ heeft plaats op 22 en 23 september. “Dat weekend staat één zaal van het MuHKA ter beschikking van iedereen die er een tweedimensionaal werk wil achterlaten,” aldus MuHKA-woordvoerster Rita Comère. “De presentatie die zo ontstaat, kan gezien worden als een soort publiek huldeboek aan Bervoets, maar symboliseert vooral Bervoets als genereuze en sociaal geëngageerde kunstenaar.”


Wie actief aan de happening wil deelnemen, kan op vrijdag 21 september tussen 10 uur en 16.30 uur één werk, al dan niet van eigen hand, binnenbrengen. De werken worden geïnstalleerd door het MuHKA in de volgorde dat ze binnen gebracht zijn en zijn te zien op zaterdag en zondag tussen 10 uur en 17 uur. Het binnengebrachte werk moet op maandag terug opgehaald worden.


Voor meer informatie kan men terecht bij Ghislaine Peeters, via e-mail ghislaine.peeters@muhka.be of telefonisch op numeer 03/260.80.90. De tentoonstelling en de happening passen in het kader van de 65ste verjaardag van Fred Bervoets.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home