Platform21

Wednesday, August 22, 2007

Klassiek van Postel tot Puurs

De provincie Antwerpen kent een uitgebreid concertleven. Op heel diverse plaatsen kan men klassieke muziek live beluisteren. Om dat hele aanbod overzichtelijk aan het publiek te presenteren, stelde het departement cultuur van de provincie een uitgebreide brochure samen met alle klassieke muziekconcerten die tijdens het seizoen 2007-2008 in de provincie Antwerpen worden georganiseerd.


“Klassieke muziekconcerten worden gebracht in de meest uiteenlopende omgevingen, zoals een kleine kapel, een abdij, een oude manufactuur en natuurlijk ook in de bekende concertzalen,” aldus woordvoerders van het departement cultuur. “Het aanbod is groot en verscheiden, met soloconcerten, duo’s, trio’s, symfonieorkesten en zelfs klassieke muzikanten in samenwerking met deejay’s en veejay’s.”


Er wordt daarbij opgemerkt dat de liefhebber uiteraard in de mogelijkheid moet gesteld worden om al dat moois te ontdekken, vooraleer ervan te kunnen genieten. “Daarom werd in samenwerking met de verschillende organisatoren een uitgebreide brochure samengesteld,” aldus de woordvoerders. In totaal gaat het over 270 concerten tussen 1 september en 5 juli volgend jaar, verspreid over een 50-tal locaties in verschillende regio’s.


Ludo Helsen, gedeputeerde voor cultuur van de provincie Antwerpen, verduidelijkt dat deze brochure een aanzet is tot meer overleg en een betere samenwerking en afstemming van het aanbod van klassieke muziek. Hij voegt eraan toe dat de provincie op deze manier de liefhebbers van klassieke muziek een helpende hand wil aanreiken om hen wegwijs te maken in het concertlandschap.


Met 270 concerten kan de muziekliefhebber in de provincie dan ook gemiddeld zes keer per week naar een klassieke muziekconcert. In het overzicht zijn trouwens niet eens het rijke aanbod aan amateurconcerten en muziektheater of opera opgenomen. De brochure kreeg de naam ‘Klassiek van Postel tot Puurs’ en telt 56 bladzijden. Ze kan besteld worden via e-mail DCSK@admin.provant.be of telefonisch op 03/240.51.76. De brochure wordt daarop dan thuis opgestuurd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home