Platform21

Sunday, August 26, 2007

Vijfde editie voor One Minute Film Awards

Ter gelegenheid van het muziekfestival Leffingeleuren in Leffinge-Middelkerke, een organisatie van de vereniging De Zwerver, worden sinds enkele jaren ook de ‘One Minute Film & Sound Awards’ uitgereikt. Tijdens het Leffingeleuren, dat plaats heeft op 14, 15 en 16 september, wordt op de Grote Markt van Leffinge op een groot scherm een selectie getoond van ingezonden kortfilms.


De ‘One Minute Film & Sound Awards´ werden voor het eerst georganiseerd in 2003 en werden van meet af aan geïntegreerd in Leffingeleuren. Het is een wedstrijd voor kortfilms van exact één minuut, waarbij de soundtrack even belangrijk is als het beeld. Dit jaar kregen de organisatoren 160 inzendingen binnen. Daaruit wordt een selectie gemaakt van 30 filmpjes.


Deze selectie wordt tijdens Fellingeleuren onafgebroken getoond op een groot scherm op de Grote Markt van Leffinge. Er zijn drie juryprijzen voorzien, terwijl ook het publiek een prijs van 1.000 euro kan toekennen. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar ‘Filet de Poulet’ van Pavel Dundas, voor ‘Den Bassein’ van Jan Blomme en Hack Beuck en ‘Block’ van Jelle Stroo. De publieksprijs ging naar ‘Beartshock’ van Anneke D’Hollander.


Voor meer informatie kan men terecht op de website www.1minute.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home