Platform21

Friday, August 31, 2007

Theater Arte sluit de deuren

Theater Arte, de theaterzaal die in 2005 de deuren opende in hartje Brussel, sluit onverwachts de deuren. Dat heeft de raad van bestuur van Theater Arte laten weten. De initiatiefnemer van Theater Arte is acteur en televisiemaker Erik Goossens. De beslissing komt er volgens de raad van bestuur omdat Vlaams Minister voor cultuur Bert Anciaux heeft besloten het jonge theater na twee seizoenen geen subsidies meer toe te kennen.


Ook de overeenkomst met de eigenaar van het pand waarin Theater Arte was gehuisvest, loopt af. Er werd echter geen nieuwe overeenkomst bereikt. Volgens de raad van bestuur van Theater Arte wil de eigenaar een nieuwbouwproject realiseren in het pand in de Lakensestraat, tegenover de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, afbreken. Het ontbreekt Theater Arte naar eigen zeggen aan financiƫle middelen om nog een ander onderkomen te zoeken.


Het programma van het eerste seizoen telde zestig, het tweede seizoen negentig voorstellingen van zeer diverse aard. Theater Arte toonde werk van gezelschappen die tussen de plooien vielen van het Brusselse theateraanbod. Zowel het Antwerpse Fakkeltheater als de Belgische Improvisatieliga en studenten van het Conservatorium van Brussel, maar ook internationale gezelschappen, passeerden er de revue. Bij de opening van het theater zei Goossens nog dat hij zich bewust was van de financiƫle risico's en zichzelf drie jaar gaf om zijn nieuw project uit te bouwen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home