Platform21

Sunday, September 02, 2007

Fotocircuit Vlaanderen start nieuwe jaargang

Op maandag 3 september om 20 uur start het nieuwe seizoen van het Fotocircuit Vlaanderen. Geopend wordt met een tentoonstelling van fotografe Vicky Brugman rond de beruchte Camping Cosmos uit Wenduine, onderwerp van de gelijknamige film van de controversiële filmmaker Jan Bucquoy. Het nieuwe seizoen gaat zoals gewoonlijk van start in zaal Elcker-ik aan de Breughelstraat 31 in Antwerpen.


Fotocircuit Vlaanderen biedt elk jaar aan tien fotografen de kans om hun werk tentoon te stellen in een aantal Vlaamse cultuurcentra. Elke nieuwe tentoonstelling gaat van start in de zaal Elcker-ik in Antwerpen. Om de maand verhuist de tentoonstelling vervolgens naar een andere locatie, zodat het werk gedurende een heel jaar ergens in Vlaanderen bekeken kan worden.


Dit jaar wordt van start gegaan met werk van fotografe Vicky Brugman. Zij zocht haar inspiratie bij de beruchte Camping Cosmos, waar ze vele keren vakanties heeft doorgebracht heeft tussen een mengelmoes van verschillende nationaliteiten uit verschillende lagen van de bevolking. Tijdens al die jaren heeft ze veel foto’s gemaakt van het leven op de camping en nadien ook van de erbarmelijke staat waarin hij de laatste jaren vertoefde en uiteindelijk ook werd achtergelaten.


De andere deelnemers aan deze jaargang van het Fotocircuit Vlaanderen zijn Sanne Weckx, Alex Van Den Berghe, Tsippy More, Ivo Toremans, Matthias De Groof, Linda Vermeiren, Marie Jeanne Smets, Jan Brouckaert, Luc Utens, David Legrève en Laure-Anne Jacobs.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home