Platform21

Sunday, October 21, 2007

Sportpaleis viert twintig jaar Clouseau

Van 30 november tot 22 december wordt het Antwerpse Sportpaleis voor de achtste keer ingenomen door Clouseau. De Vlaamse popgroep viert daarmee zijn twintigste verjaardag. Daarvoor werd volgens gitarist Kris Wauters een programma uitgebouwd met uitsluitend de grootste hits van de voorbije twintig jaar. Met deze nieuwe concertreeks wordt volgens Sportpaleis-directeur Jan Van Esbroeck gemikt op een kwartmiljoen toeschouwers.


In 1987 stond Clouseau op het Leuvense Marktrock voor het eerst op een groot podium. Dat jaar werd ook de eerste single ‘Brandweer’ uitgebracht. Die haalde een verkoop van welgeteld 427 exemplaren. Sindsdien is Clouseau echter uitgegroeid van een vriendengroepje, dat drie jaar eerder was opgericht, tot met grote voorsprong de meest succesvolle Nederlandstalige band in Vlaanderen.


Over acht edities heeft Clouseau met zijn concertenreeksen in het Sportpaleis in totaal al zeventig shows achter de rug. Daarmee bereikte de groep in totaal één miljoen bezoekers. De concerten van vorig jaar waren goed voor 210.000 bezoekers. Sportpaleis-topman Jan Van Esbroeck maakt zich echter sterk dat dit jaar de kaap van de 250.000 bezoekers zal gerond worden. “We hebben al 15.000 tickets voorsprong op de voorverkoop van vorig jaar,” merkte hij op.


De show ‘Clouseau20’ wordt echter meer dan muziek. Er zullen beelden uit de archieven van VRT en VTM getoond worden uit de geschiedenis van de groep. Opmerkelijk is dat het podium voor de concertreeks twee dagen zal moeten afgebroken worden. Op 12 december staat Bruce Springsteen immers op de affiche van het Sportpaleis. Voor meer informatie kan men terecht op de websites www.clouseau20.be en www.sportpaleis.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home