Platform21

Monday, October 15, 2007

Roger Moore krijgt ster op Hollywood Walk of Fame

De Britse acteur Roger Moore, vooral bekend van zijn James Bond vertolkingen, kreeg donderdag een ster op de Hollywood Walk of Fame. Zijn ster, de 2.350ste op de glorieuze boulevard van wereldsterren, kreeg een speciale plaats. Moore zal voor altijd schitteren op nummer…7007. De plechtigheid werd bijgewoond door een honderdtal bewonderaars en de 79-jarige Moore zelf.

De acteur werd geboren op 14 oktober 1927 in Zuid-Londen en startte daar midden jaren veertig zijn carrière in het theater. In 1953 trok hij naar de VS. Zijn grote doorbraak kwam er als detective Simon Templar, alias “The Saint”, in 1962. Hiermee verwierf hij wereldwijd bekendheid. Na zijn rol als Lord Brett Sinclair in “The Persuadres” begon zijn internationale carrière pas echt. Van 1973, in “Live and Let Die”, tot 1985, “A view to A Kill”, vertolkte Roger Moore de rol van legendarisch geheimagent James Bond.

Tegenwoordig zet de Brit zich in als ambassadeur voor Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Hiervoor werd hij in 2003 geridderd door Koningin Elizabeth van Engeland. Sindsdien wordt de voormalige Bond-acteur aangesproken als Sir Roger Moore. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home