Platform21

Friday, November 23, 2007

Nieuwe Vlaamse muziekprijzen

Begin 2008 zullen de VRT en Muziekcentrum Vlaanderen de MIA’s uitreiken. Dat zijn de nieuwste Vlaamse muziekprijzen. MIA staat voor ‘Music Industry Award’ maar is tegelijkertijd ook een dikke knipoog naar het gelijknamige nummer van de Vlaamse popgroep Gorki. Dat nummer werd meermaals door de luisteraars van verschillende radiozenders uitgeroepen tot beste Belgische song ooit.

De MIA’s zullen uitgereikt worden door het brede luisteraarspubliek en professionelen uit de muzieksector. De VRT en Muziekcentrum Vlaanderen stelden 12 categorieën op. Negen van de twaalf prijzen worden uitgereikt door de luisteraars en kijkers van Eén, Canvas, Radio 1, Radio 2, Donna en Studio Brussel. Voor de toekenning van de drie overige prijzen rekent de organisatie op de Vlaamse professionele muzieksector. Zij verkiezen het beste album, de beste nieuwkomer en de beste live-act.

De komende weken zal een mediajury bestaande uit muziekspecialisten van grote Vlaamse kranten en weekbladen voor elke categorie vier genomineerden selecteren uit het Vlaamse muzikale aanbod van het jaar 2007. Begin januari zal het publiek en de muzieksector kunnen stemmen voor de uiteindelijke winnaars. De uitreiking van de MIA’s gebeurt op 1 februari tijdens een speciale uitzending op Eén. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home