Platform21

Tuesday, November 13, 2007

3D-cinema in Kinepolis

Vanaf volgende week woensdag 21 november 2007 kunnen bioscoopbezoekers terecht in de driedimensionale filmvertoningen van Kinepolis. In alle tien Belgische Kinepolis bioscoopcomplexen zijn zalen uitgerust met de 3D-technologie. De film ‘Beowulf’, een avonturenepos, bijt de spits af.

Om de films te bekijken krijgen bezoekers een speciale bril mee. Deze bril is een zogenaamde Dolby 3D-bril. Met de bril en de digitale DLP Cinemaprojectoren van Barco kunnen 3D-beelden vertoond worden op een traditioneel wit scherm. Na de film kunnen filmfans hun bril achterlaten in de daartoe voorzien verzamelmanden aan de uitgang.

Kinepolis plant na ‘Beowulf’ de vertoning van ‘Fly me to the moon’. Dezae animatiefilm zal vanaf januari 2008 ook in 3D te zien zijn. Per jaar wil de Kinepolis groep 40.000 tickets per zaal die met het nieuwe systeem is uitgerust verkopen. Voor een 3D filmprojectie zal de filmliefhebber één euro meer betalen dan een digitale prent. Dat is dus twee euro meer dan een klassieke filmvertoning

Kinepolis lanceert de 3D-cinema ook in bioscoopcomplexen in Spanje en Frankrijk. . In totaal zullen zeventien complexen van de nieuwe technologie voorzien worden. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home