Platform21

Sunday, November 11, 2007

Perpetuum Mobile als eeuwig durend cadeau


Twee Antwerpse kunstenaars ontwikkelden een concept van een geschenk dat eeuwig in beweging blijft. Hun project ‘Perpetuum Mobile’ draait rond een volglijst voor flessen wijn die cadeau worden gegeven. Het initiatief is afkomstig van twee kunstenaars van Coat03, een Antwerps collectief kunstenaarsatelier, dat de wijn selecteerde en ook het etiket van de fles heeft ontworpen.


“Met de feestdagen in aantocht gaat iedereen weer op zoek naar een origineel geschenk,” merken de kunstenaars op. “Maar het is niet altijd gemakkelijk om daarbij steeds de nodigie inspiratie voor te hebben. Sommigen grijpen dan ook snel een fles wijn uit hun kelder, met de kans dat ze die fles zelf ooit cadeau hebben gekregen. Maar dat is wel genant als men die fles geeft aan de persoon die de wijn ooit zelf cadeau hebben gegeven.”


Daarom biedt ‘Perpetuum Mobile’ een volglijst voor elke fles wijn. “Zo ontstaat een historiek met namen van iedereen die de fles al eens cadeau kreeg,” zeggen de kunstenaars. In een geschenkverpakking met volglijst en fles wijn is ‘Perpetuum Mobile’ verkrijgbaar voor 12 euro. De volglijst met geschenkverpakking om zelf een fles wijn in te verpakken is verkrijgbaar voor 6 euro.


Bram Didelez bedacht het concept en werkte het verder uit met Koen Huysmans. Beide kunstenaars zijn actief in Coat03, een collectief atelier in Antwerpen. Met dat collectief namen ze geregeld deel aan exposities zoals Open Atelier Antwerpen en Lambermontmartre. Bram Didelez exposeerde regelmatig met ‘Spinsels’ en ontwierp verschillende boekcovers. Koen is al enkele jaren actief als schilder, maar stampte ook ‘Glober’ uit de grond, een interactief internetproject waar nog steeds verschillende Globerbezitters aan deelnemen.


Voor bestellingen en info kan men terecht op www.coat03.be/perpetuummobile of op e-mail pm@coat03.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home