Platform21

Tuesday, November 20, 2007

Revolutionair lezen

Na lang onderzoek lanceert webwinkel Amazon eindelijk een toestel waarmee e-books gelezen kunnen worden. Met het machientje kunnen deze boeken worden gedownload, gelezen en opgeslagen zonder dat daarbij een pc aan te pas komt. De e-booklezer kreeg de naam ‘Kindle’ en wordt in Amerikaanse kranten de ‘iPod van het lezen’ genoemd. Het apparaat weegt 300 gram en kan ongeveer 200 boeken opslaan.

In de Verenigde Staten zal het toestel ongeveer 399 dollar kosten. Momenteel zijn er meer dan 90.000 boeken online beschikbaar aan een gemiddelde prijs van 9.99 dollar. Klassieke werken zijn goedkoper, nieuwe uitgaven behoren tot de duurdere prijsklasse. Ook kranten werden in het aanbod opgenomen, evenals enkele blogs.

Het downloaden van een boek duurt amper een minuut en er hoeft geen gebruik te worden gemaakt van een pc. Dankzij speciale schermtechnologie heeft het toestel geen achtergrondlicht nodig en blijft het zelfs bij fel zonlicht leesbaar. Daarvoor maakt de Kindle gebruik van elektronische inkt of ‘E-Ink’. Na drie jaar werken aan de ontwikkeling van de Kindle kan Amazon eindelijk trots zijn e-booklezer voorstellen. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home