Platform21

Thursday, November 22, 2007

Standaard Boekhandel opent eerste ‘baanwinkel’

Binnenkort opent Standaard Boekhandel zijn eerste baanwinkel langs de A12 in Schelle. De winkel is voorlopig een eerste test om het concept te toetsten aan het publiek. De winkel is ongeveer 600 vierkante meter groot en biedt een breed boekenassortiment, dvd’s, cd-rom’s, kranten, tijdschriften, wenskaarten enz. Net zoals in de traditionele Standaard Boekhandelwinkels dus.

Omdat de winkelbaan-klant vaak andere of specifiekere noden heeft dan een klassieke shopper, is de winkel wel volgens een nieuw concept ingericht. De winkel is verdeeld in verschillende corners per productcategorie: zoals koken en lifestyle en algemene literatuur. Het dvd-aanbod zal uitgebreider zijn en er zullen producten verkrijgbaar zijn in de baanwinkel die in de gewone Standaard Boekhandelwinkels niet te vinden zijn. Zo zullen er gezelschapspellen en consolegames te koop zijn.

De test met de baanwinkel zal uitwijzen of ook daar een publiek voor Standaard Boekhandel te vinden is. Ondertussen heeft de keten al 112 vestigingen in ons land, en kondigt Standaard Boekhandel aan binnenkort winkels te openen in onder andere Aartselaar, Lier en Malle. In andere gemeenten is de keten nog op zoek naar locaties. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home