Platform21

Tuesday, January 29, 2008

Frozen river wint op Sundance Film Festival

Het migrantenverhaal "Frozen River" is op het Sundance Film Festival in Park City, in de Amerikaanse staat Utah, als beste filmdrama uit de bus gekomen. Het gaat om het regiedebuut van de Amerikaanse Courtney Hunt, die ook schrijfster is. Sundance werd in 1981 in het leven geroepen door Robert Redford en geldt als het jaarlijkse festival voor de onafhankelijke film.

"Frozen River" is het verhaal van een alleenstaande moeder en een indianenvrouw, die uit nood de handen in elkaar slaan om illegale migranten uit Canada over de dichtgevroren Lawrence-rivier de VS binnen te smokkelen. Jurylid Quentin Tarantino had het over een ‘heerlijke schildering van armoede in Amerika’. De film is gebaseerd op een kortverhaal. "Trouble the Water" werd gelauwerd als beste documentaire. Tia Lessin en Carl Deal zoomen op indringende manier in op de overlevingsstrijd van een koppel uit New Orleans tijdens en na de doortocht van de orkaan Katrina.

In totaal werden tijdens de tien dagen van het festival 121 films uit 24 landen getoond. De openingsfilm was "In Bruges" van de Britse regisseur Martin McDonagh. De prent speelt zich grotendeels af in Brugge.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home