Platform21

Thursday, January 24, 2008

Wim Opbrouck wordt artistiek leider NT Gent

Acteur Wim Opbrouck stemt er mee in om vanaf 2010 de functie van artistiek leider over te nemen van Johan Simons. Na diverse gesprekken tussen acteur Wim Opbrouck en de top van het NT Gent, schaarde de raad van bestuur zich gisteren achter zijn persoon. De details moeten nog besproken worden, maar Opbrouck kan een contract verwachten van zes jaar.


Aangezien Opbrouck momenteel tot het vaste gezelschap van het NT Gent behoort, kan hij nu al mee het dossier vormgeven dat de groep in september moet indienen voor de subsidieperiode van 2010 tot 2013. De krachtlijnen daarvan zijn het voortzetten van het internationale elan en het behoud van het getalenteerde gezelschap. Dat is met zeventien acteurs het grootste van Vlaanderen, met onder anderen Els Dottermans, Steven Van Watermeulen, Frank Focketyn, Betty Schuurman en Elsie De Brauw.


De keuze voor Wim Opbrouck is verrassend. Als acteur is hij zeer actief in het theater, in de film en bij de televisie, onder andere in Het eiland en De bende van Wim. Hij heeft vooral naam als creatieve duizendpoot en in mindere mate als organisator. Zijn nieuwe functie betekent niet dat hij van het podium verdwijnt. Bestuursvoorzitter Luc Van den Bossche: 'We gaan hem tijd geven om te blijven acteren. Dus zal hij een paar taken die Johan vervulde, niet op zich kunnen nemen.'

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home