Platform21

Monday, January 21, 2008

Oliver Stone verfilmt leven Bush

De cineast Oliver Stone gaat een film maken over het leven van president George W. Bush. Dat meldt de entertainmentkrant Variety zondag. Voor de film werkt de regisseur samen met producent Moritz Borman. Volgens de producent zou de film voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen klaar kunnen zijn, maar helemaal zeker is dat niet.


Stone is van plan om acteur Josh Brolin de rol van president te laten spelen. "Brolin ziet er eigenlijk beter uit dan Bush, maar voor veel Amerikanen heeft hij dezelfde krachtige persoonlijkheid als de president."
"Ik wil een eerlijk en waarachtig portret schetsen van deze man. Hoe is Bush erin geslaagd het van alcoholist tot de machtigste man ter wereld te schoppen? De film zal verrassingen opleveren voor de aanhangers én de tegenstanders van Bush", aldus Stone.

Oliver Stone (61) heeft meerdere films op zijn naam staan die te maken hebben met sleutelmomenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten: de Vietnamoorlog (Platoon), de moord op John F. Kennedy (JFK), het aftreden van Richard Nixon (Nixon), de woelige jaren 60 (The Doors) en de aanslagen van 11 september (World Trade Center)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home