Platform21

Tuesday, January 08, 2008

Ivo Toremans brengt techniek tot leven

In zaal Elcker-Ik in Antwerpen loopt op dit ogenblik een fototentoonstelling van Ivo Toremans. De tentoonstelling draait rond het tot leven brengen van techniek, het uitdragen van ideeën en het brengen van schoonheid. Het resultaat van die benadering is licht op film, papier of canvas. De tentoonstelling vormt een onderdeel van deze jaargang van het Fotocircuit Vlaanderen.


Het gaat bij de foto’s van Ivo Toremans volgens priester-kunstenaar Louis Van Overloop niet om mastodonten, onmetelijke ruimtes, maar over stille, geheimzinnige plaatsen, waar licht – of duisternis - heerst, waar de mens brandt van de scheppende taal van het licht, waar vormen en gestalten alleen te zien zijn als het licht heeft gekeken. dat de fotograaf in zijn werk het proces van het leven voelt.


Er wordt daarbij opgemerkt dat Ivo Toremans in zijn kunst schroomvol, experimenterend, bedwingend en bewonderend tewerk gaat. Louis Van Overloop heeft het daarbij over repro-art, waarbij Toremans scheppend tewerk gaat en als fotograaf dus meer zelfstaand is dan vele van zijn collega’s. “Het leven en de natuur, geloof en filosofie liggen hier voor het rapen,” aldus nog Louis Van Overloop.


Zaal Elcker-Ik is gelegen aan de Breughelstraat 31 in Antwerpen. Het werk van Ivo Toremans blijft er te bezichtigen tot eind januari. Daarna reist de tentoonstelling een heel jaar langs een aantal Vlaamse cultuurcentra.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home