Platform21

Friday, December 28, 2007

Mechelen krijgt kunstwerken in bruikleen

De stad Mechelen krijgt vijf kunstwerken in bruikleen van de vereniging Dodoens. Het gaat om drie schilderijen, een Christusbeeld en een kast. De werken horen bij de kapel van het voormalige Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. De bruikleen geeft de garantie dat de werken niet verloren gaan nu de vereniging Dodoens de oude kapel heeft verkocht aan de Regie der Gebouwen.


De kapel van de zusters Augustinessen in het voormalige ziekenhuis, herbergt een schat aan kunstwerken. Om te voorkomen dat die verloren zouden gaan, worden ze gratis in bruikleen gegeven aan de stad. In de kapel is ook nog een prachtig orgel. Daarover wil de stad garanties krijgen dat ook dat bewaard blijft. Voorlopig worden de drie schilderijen opgeslagen in het depot aan het Douaneplein.


Door de afmetingen is het onmogelijk om ze in het stedelijk museum Hof van Busleyden binnen te krijgen. Het Christusbeeld en de kast verhuist voorlopig naar de dienstruimte van het personeel. Het Mechelse stadsbestuur is overigens dringend op zoek naar een tijdelijke opslagruimte. Voorlopig is er een serieus plaatsgebrek. De opslag in het Douaneplein kan slechts van korte duur zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home