Platform21

Thursday, December 27, 2007

Meer dan 100.000 bezoekers voor De Roma

De Antwerpse cultuurtempel De Roma heeft dit jaar meer dan honderdduizend bezoekers ontvangen tijdens meer dan 330 activiteiten. Na vier renovatiewinters heeft De Rome opnieuw een eerste volledig werkjaar kunnen afronden. De Roma heeft ook geen subsidiezorgen meer. Het cultuurcentrum krijgt dit jaar van het district Borgerhout, de stad Antwerpen en de Vlaamse regering een subsidie van 600.000 euro.


Daarmee krijgt De Roma evenveel als de culturele centra, maar omdat het hier om een privé-initiatief gaat, moet van die som ook het personeel betaald worden. Daarom wordt geprobeerd die subsidies aan te vullen met het geld dat gestort wordt op de rekening bij de Koning Boudewijnstichting en met sponsoring. Bovendien was er het voorbije jaar ook nog de hulp van driehonderd medewerkers.


Het programma van de eerste helft van het nieuwe jaar omvat onder meer vier optredens van El Tattoo Del Tigre. Hun concerten in januari zijn echter al uitverkocht. In februari is het toneelgezelschap NT Gent te gast, in maart Willem Vermandere en Zjef Vanuytsel, in april De Nieuwe Snaar en de Filharmonie, in mei het Brussels Jazz Orchestra en 't Arsenaal met De Collega's en ten slotte in juni Jef Neve.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home