Platform21

Monday, December 10, 2007

Jong Vlaams talent Inge Bogaerts scoort in Nederland

Vorig weekend werd tijdens de voorstelling van de nieuwe editie van Boekie Boekie, een Nederlands tijdschrift voor kinderen en jongeren over kunst en cultuur, meteen de Art Award 2008 uitgereikt. Winnares van dit jaar was Inge Bogaerts, een beginnende Vlaamse illustratrice. De prijs werd voor de derde keer uitgereikt en is bedoeld voor debutanten en kunststudenten.

Om de prijs in de wacht te slepen konden deelnemers illustraties inzenden, gebaseerd op een verhaal uit een toegestuurde bundel. Een jury nomineerde uiteindelijk tien deelnemers, wiens werk afgelopen zondag geëxposeerd werd in boekhandel Selexyz & Donner te Rotterdam. Daar werd uiteindelijk Inge Bogaerts verkozen tot winnaar van de Art Award 2008. Zij gaat naar huis met een geldprijs en een fraaie vermelding op haar cv.

Bogaerts studeerde in 2006 af als illustratrice aan Sint Lucas in Antwerpen. Na haar studies startte ze samen met Dieter De Smedt een dynamisch grafisch bureau op, DINGE. Buiten grafisch en illustratief ontwerp houden de twee creatievelingen zich bezig met webdesign, animatiefilms en heel wat uiteenlopende projecten. De prijs zorgt nu voor internationale erkenning voor Bogaert’s tekentalent. (LD)

Meer informatie is te vinden op www.boekie-boekie.nl en www.dinge.be

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home