Platform21

Friday, November 30, 2007

Scala naar Carreras Gala

Scala, het Aarschotse meisjes- en vrouwenkoor, is uitgenodigd op het José Carreras Gala in Duitsland. Dat gala is een bekende eindejaarsshow op de Duitse televisiezender ARD. Het programma wordt beschouwd als één van de drukst bekeken show in Duitsland. Voor de show zal Scala per uitzondering niet begeleid worden door de piano van Steven Kolacny, maar zal een symfonisch orkest dat doen.

Carreras vroeg de meisjes een nummer te brengen uit zijn nieuwste cd ‘One Winged Angel’, een plaat die speciaal voor de Duitse markt gemaakt is. Daarnaast zal Scala ook een nummer zingen met José Carreras zelf, die beschouwd wordt als één van de drie grote tenoren naast Luciano Pavarotti en Placido Domingo. Er zullen naar schatting ongeveer tien miljoen mensen naar het programma kijken.

Het concert is voor Scala belangrijk omdat de meisjes en de Kolacny broers werken aan een doorbraak in Duitsland. Voor de promotie is het koor afhankelijk van televisie- en radioaandacht. De laatste plaat verscheen overigens op een Duits label. Omdat de media in Duitsland nogal verdeeld is, is een concert op de nationale zender van het hoogste belang voor het koor. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home