Platform21

Thursday, November 29, 2007

‘Windkracht 10’ internationaal succes

Binnenkort zal de Vlaamse film ‘Windkracht 10: Koksijde Rescue’ over gans de wereld te zien zijn. Distributeurs in de Verenigde Staten, China, Latijns-)Amerika en Taiwan kochten de film op. De film van Hans Herbots trok 225.000 bezoekers naar de zalen en werd daarmee de drukst bezochte Belgische film van 2006.

Carey Fitzgerald van filmrechtenverkoper High Point Media Group legt uit: ‘ Het is een breed verspreide opvatting dat de productie van actiefilms het exclusieve domein is van voornamelijk de VS.’ Volgens hem is ‘Windkracht 10’ een perfect voorbeeld van een sterk gemaakte film die de taalbarrières weet te doorbreken. ‘De film weet de hoge eisen van het publiek in te lossen,’ aldus Fitzgerald.

Naast de deal met de VS werden ook met America Video Film afspraken gemaakt voor de verspreiding over heel Latijns-Amerika. Jiant Pictures tekende voor Japen en DD Dream voor China. Na ‘De Zaak Alzheimer’ is ‘Windkracht 10’ nu de tweede Belgische film die in China zal worden gedistribueerd. (LD)

1 Comments:

  • At 3:31 AM , Blogger nazia shah said...

    ik ben echt onder de indruk ... ik bezoek eerst deze site en ik vind het gewoon. grote inforamtive en behulpzaam berichten ...
    Dresses 2013

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home