Platform21

Monday, November 26, 2007

Music for Life tegen waterschaarste

Van 19 tot 24 december 2007 loopt de tweede editie van de Music for Life solidariteitsactie van Studio Brussel. Op het Martelarenplein in Leuven zullen drie StuBru-presentatoren zich gedurende zes dagen laten opsluiten in het glazen huis. Tomas De Soete, Siska Schoeters en Peter Van de Veire zullen op die manier geld inzamelen voor verschillende waterprojecten van het Rode Kruis.

Zes dagen lang kunnen luisteraars plaatjes aanvragen, mits een storting voor het goede doel. Vorig jaar haalde Studio Brussel op die manier 2.4 miljoen euro op ten voordele van het landmijnenprogramma van het Rode Kruis. De actie is geïnspireerd op een gelijkaardig initiatief van Radio 3FM uit Nederland.

Naast de ludieke activiteiten van de drie presentatoren zal de actie ondersteund worden met een inhoudelijke sensibiliseringscampagne. De ingezamelde opbrengst zal besteed worden aan structurele projecten die de capaciteit op vlak van watervoorziening en sanitair verhogen. Vaak gaat het om een vraag van de bevolking zelf en wordt er gezondheidseducatie voorzien. De Vlaamse drinkwatermaatschappijen ondersteunen de actie door de verkoop van waterkannen tegen een prijs van 5 euro, waarvan 4 euro integraal naar de solidariteitsactie gaat. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home