Platform21

Thursday, December 06, 2007

Amerikaanse critici lovend over nieuwste film gebroeders Coen

De nieuwste telg van de gebroeders Coen ‘No Country for Old Men’ werd door Amerikaanse critici verkozen tot beste film van het jaar 2007. De film is een thriller, gebaseerd op een boek van de Amerikaanse schrijver Corman McCarthy. Het verhaal gaat over een jager die in de buurt van de Rio Grande een bizarre ontdekking doet. Hij vindt enkele lijken, een lading heroïne en meer dan twee miljoen dollar cash. Uiteindelijk mondt de historie uit in chaos en geweld.

De hoofdrollen in de film worden door grote acteurs vertolkt: Javier Bardem, Woody Harrelson, Tommy Lee en Josh Brolin spelen allen mee. Op 15 januari krijgen de gebroeders Coen hun prijs uitgereikt op een officiële ceremonie in New York.

Andere prijswinnaars zijn onder andere George Clooney, die verkozen werd tot Beste Acteur voor zijn vertolking van voormalig aanklager Michael Clayton in de gelijknamige film. Ook deze film is een misdaadthriller. De prijs voor Beste Actrice gaat naar Julie Christie voor haar rol in Away From Her. Tim Burton wordt verkozen voor beste regisseur voor zijn adaptatie van de musical Sweeny Todd: The Demon of Fleet Street. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home