Platform21

Monday, December 03, 2007

Brad Pitt zorgt voor heropbouw New Orleans

Hollywoodster Brad Pitt heeft het plan opgevat om 150 huizen te bouwen voor de families die slachtoffer werden van de orkaan Katrina. Via het project ‘Make It Right’ hoopt hij het in 2005 verwoeste New Orleans gedeeltelijk mee terug op te kunnen bouwen. Hij hoopt dat er uiteindelijk duizenden nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Het project vindt plaats in de Lower 9th Ward.

Brad Pitt en zijn vriendin Angelina Jolie zetten zich al langer in voor de wederopbouw van New Orleans. Zelf bezitten ze daar ook een huis. Per huis zal ongeveer honderdduizend euro van Pitt’s rekening gaan. De woningen zullen milieuvriendelijk worden, met energiebesparende faciliteiten en groen materialen. In mei volgend jaar zouden eerste woningen klaar moeten zijn. Zij zullen bestand zijn tegen overstromingen.

Bard Pitt stond al eerder bekend als heftig criticus op president Bush’s beleid. De manier waarop de Amerikaanse overheid de stad New Orleans (niet) heropbouwde kan volgens Pitt absoluut niet door de beugel. Daarom neemt de acteur het heft in eigen hand en beloofde hij minstens 3.5 miljoen euro in het project te investeren. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home