Platform21

Thursday, December 13, 2007

Eddy Wally vereeuwigd op papier

In het Gentse stadhuis werd begin deze week het eerste boek van eddy Wally gepresenteerd. Het boek draagt zeer toepasselijk de titel ‘Eddy Wally; The voice of Europe’. Aan de hand van vele foto’s en illustraties wordt een overzicht van de gehele carrière van de charmezanger geschetst. Auteurs Kathleen Haentjens en Ivan Saerens wilden op die manier een zo volledig mogelijk beeld scheppen van de internationale ster.

Het boek werd aan Eduard Van De Walle (aka Eddy Wally) overhandigd door de Gentse burgemeester Daniël Turmont ter ere van Wally’s 75e verjaardag. In totaal bevat de biografie meer dan 500 nooit eerder gepubliceerde foto’s van fotograaf Patrick Dekeyser en uit het persoonlijke archief van de zanger zelf.

Eddy Wally werd jaren geleden ontdekt door Johnny Hoes, inmiddels 91 jaar oud. De ontdekker bracht samen met zijn zoon Adri-Jan een hommage aan de ster. Verder verschenen Koen Crucke, Luk Alloo en Zackie te tonele om de voormalige marktkramer in de bloemetjes te zetten. Zij spraken niets dan woorden vol lof. Eddy zelf beloofde verder nog dit: ‘Bovendien heb ik nog een contract getekend dat ik er nog een lap op zal geven voor de komende tien jaar’. De burgemeester van Zelzate liet vallen dat er heel binnenkort in Zelzate, Wally’s thuisbasis, een Eddy Wally museum zal worden opgericht. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home