Platform21

Tuesday, December 25, 2007

Gent investeert in nieuwe vleugel Designmuseum

Het stadsbestuur van Gent reserveert 7 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe vleugel van het Designmuseum. Die plannen bestonden al toen in het begin van de jaren negentig de achterliggende nieuwbouw werd gebouwd. Toen was echter het geld op, waardoor de plannen op de lange moesten worden geschoven. Museumdirecteur Lieven Daenens reageert opgetogen over de inspanning van het Gentse stadsbestuur.


Hoewel de stad bereid is 7 miljoen euro te investeren in het Designmuseum, zal de kostprijs voor de nieuwbouw oplopen tot ruim 13 miljoen euro. Onder de binnenkoer van het museum komt immers een extra verdieping en erboven komt een glazen dak. Dat betekent dat het museum er in één klap 800 vierkante meter. Het stadsbestuur maakt zich sterk dat geld te vinden, desnoods in de privé-sector.


Bovendien wil het stadsbestuur onderzoeken of het oude ontwerp van architect Willy Verstraete zal gevolgd worden of daarentegen voor een totaal nieuw ontwerp zal worden gekozen, dat mogelijk meer zou kunnen inspelen op de noden van een hedendaags museum. Bovendien is er ook nog geen duidelijkheid wat er moet gebeuren met de twee aanpalende huizen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home