Platform21

Wednesday, January 02, 2008

'Twee Meisjes' beste Belgisch nummer

De luisteraars van Radio 1 hebben ‘Twee meisjes’ van Raymond van het Groenewoud uitgeroepen tot beste Belgische nummer aller tijden. Vorig jaar werd ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel nog verkozen tot beste nummer. Dat zakt nu naar de derde plaats. ‘Nothing really ends’ van Deus vervolledigt het podium. Deus kreeg vijf vermeldingen in de top honderd, net zoals Arno.


Opmerkelijk is de tiende plaats van ‘Kvraagetaan’ van de Fixkes, die pas de voorbije maanden aan de oppervlakte kwamen drijven. ‘Mia’ van Gorky, ooit ook verkozen tot beste Belgische nummer, is inmiddels teruggezakt naar een zevende plaats. Meer dan achtduizend luisteraars van Radio 1 hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete nummer en dat is volgens de initiatiefnemers een vrij mooi resultaat.


De rest van de top tien wordt gevuld met ‘Tim’ van Wim De Craene (4), ‘De fanfare van honger en dorst’ van Jan De Wilde (5), ‘Les yeux de ma mère’ van Arno, ‘My heroics, part one’ van Absynthe Minded (8) en ‘Mad about you’ van Hooverphonic. Raymond Van het Groenewoud noemde de uitslag een verrassing. Luc De Vos van Gorky zei vooral blij te zijn met het nieuwe bloed in de lijst.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home