Platform21

Wednesday, January 16, 2008

Ben X blijft succes oogsten

'Ben X', het speelfilmdebuut van Nic Balthazar, heeft op het Internationaal Filmfestival in het Amerikaanse Palm Springs de Heineken Red Star Award voor cinematografische innovatie gewonnen. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds gemeld. Deze onderscheiding levert veel publiciteit op in de Verenigde Staten want de winnaar van de Red Star Award wordt paginagroot besproken in het vakblad Variety, krijgt zendtijd op het Independent Film Channel en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een networking evenement in Los Angeles in december.


Daarenboven werd ook bekendgemaakt dat 'Ben X' in februari vertoond wordt op het Filmfestival van Berlijn. De film dingt mee naar de hoofdprijs in de nevencompetitie Generation 14plus, een festivalprogramma dat films aan jonge mensen voorstelt. Ook in ons land is de film een groot succes, meer dan 260.000 bezoekers gingen Ben X al in de zalen bekijken.


Nic Balthazar liet ondertussen ook al weten van plan te zijn een Amerikaanse remake van zijn film te maken. Inmiddels is wel bekend gemaakt dat de film niet langer in de running voor een Oscar voor beste buitenlandse film is. (MVS)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home