Platform21

Tuesday, January 22, 2008

Vlaamse kortfilm Tanghi Argentini genomineerd voor oscar

De Vlaamse kortfilm 'Tanghi Argentini' van regisseur Guido Thys heeft een Oscarnominatie in de wacht gesleept voor beste kortfilm. 'Tanghi Argentini' werd begin december 2007 opgenomen in een shortlist van 10 films die in aanmerking kwamen voor een nominatie in de categorie voor kortfilms.


De film, gebaseerd op een scenario van Geert Verbanck, volgt de lotgevallen van een kantoorklerk met een missie. Ondanks de koude sfeer op het werk, wil hij zijn collega's één voor één het ware geluk leren kennen.
In de hoofdrollen zien we Dirk Van Dijck, Koen Van Impe en Hilde Norga. Producenten zijn Anja Daelemans en Dries Phlypo voor het productiehuis Another Dimension of an Idea.


De Oscaruitreiking vindt plaats op 24 februari, tenzij de stakende scenaristen roet in het eten gooien, zoals op de Golden Globes. Tijdens de uitreiking van de Golden Globes op 13 januari kwamen de sterren niet opdagen omdat ze zich solidair hadden verklaard met de scenaristen. De organisatie van de Academy Awards liet al weten dat ze de ceremonie gewoon wil laten plaatsvinden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home