Platform21

Wednesday, January 23, 2008

Acteur Heath Ledger overlijdt op 28 jarige leeftijd

In zijn appartement in New York is acteur Heath Ledger dood aangetroffen. Vermoedelijk stierf hij aan een overdosis slaapmiddelen. Ledger werd slechts 28. Zijn bekendste rol is wellicht die van cowboy Ennis in Brokeback Mountain.

Het lichaam van de acteur werd dinsdagnamiddag in zijn slaapkamer aangetroffen door de schoonmaakster, die Ledger wou wakker maken. De acteur had nog een afspraak gemaakt met een masseuse, die was gearriveerd. Naast het bed werd een flesje slaappillen aangetroffen. Volgens de politie wordt er voorlopig uitgegaan van een tragisch ongeluk. Er zouden geen sporen zijn aangetroffen van geweld, noch van illegale drugs. De autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de uiteindelijke oorzaak, maar de eerste resultaten ervan leverden geen uitsluitsel op.

Honderden fans en ramptoeristen die het nieuws hadden vernomen via internet en sms verzamelden gisteren voor de deur van het appartement in het New Yorkse SoHo, waar het lichaam van de acteur werd ontdekt. In zijn geboorteland Australiƫ noemde collega en landgenoot Nicole Kidman het "een vreselijke tragedie" en ook de Australische premier liet in een reactie weten dat het land een van zijn topacteurs verloren heeft.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home