Platform21

Thursday, January 31, 2008

Milow grote winnaar bij MIA’s

Op de uitreiking van de Music Industry Awards (of de MIA's) is singer-songwriter Milow met drie prijzen gaan lopen. Zijn nummer 'You Don't Know' kreeg de prijs voor beste song en ook de bijbehorende videoclip viel in de prijzen. Ook de prijs voor beste doorbraak was voor de Leuvense zanger Milow.

De beste soloartiest was Natalia, Goose de beste liveact. Het beste album werd 'Angelhead' van Gabriel Rios. In de nichegenres ging de prijs voor beste pop naar Tom Helsen. Milk Inc. sleepte de prijs voor beste dance/electronic in de wacht. Zornik kreeg de prijs voor beste rock/alternative en Mega Mindy kreeg de onderscheiding in het populaire genre. De prijs voor de beste wereldmuziek ging naar Laïs.

De Antwerpse groep De Fixkes was de grote verliezer. Ze was in vijf categorieën genomineerd, maar kon geen enkele nominatie verzilveren. Ook Clouseau was vijf keer genomineerd, om slechts met één prijs naar huis te gaan, die voor de beste groep.

De MIA's zijn de geestelijke opvolgers van de Zamu Awards. De namen voor het beste album, de beste doorbraak en de beste liveact werden verkozen door de muzieksector. De andere prijzen werden uitgereikt via een stemming bij het publiek. De prijsuitreiking wordt vrijdagavond om 20.40 uur uitgezonden op Eén.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home