Platform21

Monday, February 11, 2008

Einde scenaristenstaking is in zicht

De Amerikaanse vakbond van scenarioschrijvers (WGA) heeft gisteren zijn duizenden leden aangeraden een ontwerpakkoord met de grote productiehuizen te aanvaarden. Maar dat betekent nog niet dat de al veertien weken durende staking morgen van de baan is, zo heeft de gezaghebbende krant Los Angeles Times (LAT) gemeld.

Volgens de krant hebben de leden van de WGA het ontwerpakkoord wel enthousiast, maar niet jubelend onthaald. Er is nogal altijd een ratificatie nodig om de staking te beƫindigen. De vakbond had eerst gedacht zijn meer dan 10.000 leden morgen weer aan het werk te laten gaan, maar besliste uiteindelijk de scenarioschrijvers de kans te geven erover na te denken. De WGA denkt daarom dat het tellen van de stemmen omtrent een mogelijke werkhervatting pas ten vroegste woensdag rond kan zijn, zodat de scenaristen dan pas weer aan het werk zouden kunnen gaan. Bovendien zou het akkoord pas binnen twee weken van kracht worden, aldus de LAT.

De krant voegt eraan toe dat er nog steeds een schaduw hangt over de Oscaruitreiking op 24 februari. Schattingen over de economische impact van de staking variƫren tussen de 380 miljoen en 1,5 miljard dollar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home