Platform21

Tuesday, April 22, 2008

Unieke Beatlesfoto's uit pre-wereldroemperiode

Het is bijna onmogelijk om je een tijd voor te stellen dat Paul McCartney, John Lennon en de andere Beatles nog niet beroemd waren en zich zonder zorgen tussen de massa konden begeven zonder door joelende tieners omsingeld te worden. Toch hebben de Fab Four wel degelijk ooit van anonimiteit genoten en er bestaan zelfs foto’s van!

Via hun uitgever Tony Barrow lekten enkele beelden van The Beatles uit die genomen zijn in juli 1963. De grootste succesformatie ooit uit de Britse popgeschiedenis stond toen op de rand van de grote doorbraak.

She Loves You

De band uit Liverpool had op dat moment al drie top tien hits gehad met Love Me Do, Please Please Me en From Me To You maar ze zouden pas echt wereldroem verwerven in augustus van dat jaar met de monsterhit She Loves You.

Vakantieoord

Op de foto's is te zien hoe de vierkoppige band zich op het strand in een druk Engels vakantieoord begeeft zonder dat maar iemand acht op hen slaat. De onbekende fotograaf werd overtuigd om de rechten van de plaatjes af te staan aan Tony Barrow. Binnenkort wil die een nieuw Beatles-boek uitgeven waarin die foto's te bewonderen zullen zijn. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home