Platform21

Wednesday, April 16, 2008

Ishtar kiest voor veel rood en een beetje wit

Isthar is niet alleen de Babylonische godin van de liefde, het is ook de naam van het muzikaal collectief rond Soetkin Baptist en Michel Vangheluwe. Allebei studeerden ze aan het Lemmensinstituut en allebei hebben ze een voorliefde voor Europese volksmuziek. Ze brengen dan ook liefdesliederen van de 11de eeuw tot vandaag, waaronder verschillende eigen composities.

De groep is bezig aan z’n tweede album en treedt regelmatig op in culturele centra. In totaal zijn ze met z’n tienen, maar op het Eurosong-podium zullen ze met een beperkte bezetting staan. Soetkin Baptist, de zangeres van Ishtar, heeft haar outfit voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt: het wordt een strak rood korset, een brede rok met tule tot aan de knie en witte pofmouwtjes.

De outfits

Het lijkt erop dat de openbare omroep lessen heeft getrokken uit jammerlijk geflopte extreme make over van Kate Ryan twee jaar geleden. Dat blijkt na de uitlatingen van Soetkin Baptist in een Nederlandse krant. Er zal dus slechts met mondjesmaat gesleuteld worden aan zowel de outfits als het lied. Soetkin: "Ik mag de naam van de ontwerper nog niet noemen maar het wordt een strak rood korset. Met een brede rok met tule tot aan de knie. En witte pofmouwtjes. Het geheel krijgt een retro en fifties-look."

Het lied

Aan 'O julissi na jalini' wordt eveneens weinig veranderd:"We zijn met een kleine verfijning van het liedje bezig maar er verandert niet veel aan. Ik moet alleen nog flink wat oefenen met de band, omdat ik dat niet gewend ben", besluit Soetkin. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home