Platform21

Friday, March 28, 2008

Cobra Rotterdam wint Nederlandse museumtest

Het Cobra museum in Amstelveen is de winnaar van de eerste Nederlandse museumtest, uitgevoerd door het Algemeen Dagblad. Tweede in de rangschikking is het Maritiem museum in Rotterdam en de derde plaats werd toegekend aan Beeld en Geluid in Hilversum. Hoewel er grote verschillen zijn waar te nemen, concludeert de Nederlandse krant dat de Nederlandse musea het lang niet slecht doen.


"Vooral is gelet op de moeite die musea doen om nieuwe doelgroepen aan te trekken en te bereiken, de extra service die ze verlenen, op nieuwe manieren die hun collectie tot leven wekken en op onverwachte, creatieve invalshoeken en manieren van presentatie,” aldus de krant. Er wordt aan toegevoegd dat er niets ongecontroleerd bleef en dat er onder meer ook gelet werd op de bereikbaarheid, rolstoelvriendelijkheid en sanitair.


Van de vijftig musea onderzochte musea behaalden er 34 een score van meer dan 70 procent. De laagste quotering was voor het museum Onze Lieve Heer op Solder in het Amsterdamse centrum scoorde het laagst (57 procent). Het Cobra Museum, gespecialiseerd in moderne kunst, presenteert binnenkort de expositie ‘Gewoon Anders’ over seksuele begeerte, geslacht en identiteitsvorming in de beeldende kunst van rond de laatste eeuwwisseling. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home