Platform21

Wednesday, March 26, 2008

Nieuwe archeologische ontdekking nabij Luxor

Op de site van de kolossen van Memmon in het zuiden van Egypte heeft een team van Europese en Egyptische archeologen nieuwe spectaculaire ontdekkingen gedaan. Deze vondsten veranderen volgens hen grondig de kijk van de wetenschap op de beroemde site. Faruq Hosni, de Egyptische minister van cultuur, had het over formidabele vondsten en heeft gezegd ze volgend jaar aan het publiek te kunnen tonen.


De archeologen ontdekten onder meer een standbeeld van Tye, de echtgenote van farao Amenhotep III, die in de veertiende eeuw voor Christus over Egypte regeerde. Het beeld is 3,62 meter hoog. De archeologen ontdekten ook twee sfinxen, die Teye en Amenhotep III voorstellen. Daarnaast vonden ze tien zwartgranieten beelden van leeuwengod Sekhmet, die de twee moest beschermen in het hiernamaals.


De kolossen van Memmon zijn twee enorme standbeelden uit de periode van Amenhotep III. Deze farao uit de achttiende dynastie had zijn tempel laten uithouwen op de westoever van de Nijl, nabij Luxor. Deze kolossen zijn 3.400 jaar geleden gemaakt. In het jaar 27 voor Christus werd het gebied echter getroffen door een aardbeving, waardoor één van die kolossen ernstig werd beschadigd.


Huri Suruzuan, directrice van het archeologenteam, verklaarde dat deze site één van de belangrijkste openluchtmusea uit de tijd van de farao’s zal worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home