Platform21

Saturday, March 15, 2008

Speciale Familie-aflevering rond Xavier Latour

Het soapseizoen wordt traditioneel afgerond met een extra lange aflevering met enkele cliffhangers, in de hoop dat het publiek reikhalzend uitkijkt naar het begin van de nieuwe reeks na de zomervakantie. De commerciële zender VTM heeft daar nu een variatie op uitgedokterd. Op zaterdag 15 maart wordt immers een speciale aflevering gebracht rond Familie-figuur Xavier Latour, gespeeld door acteur Eric Kerremans.




“Het was inderdaad het idee om te breken met het traditionele soap-ritme,” zegt Eric Kerremans. “Oorspronkelijk was het de bedoeling om een langer verhaal te maken met meerdere verhaallijnen, maar uiteindelijk stelden we voor om de aflevering te laten draaien rond het personage van Xavier Latour. Dat biedt ook de kans om de figuur van Latour, die al een tijdje uit de serie is weggebleven, opnieuw bij het publiek te introduceren.”




De verhaallijn werd door Eric Kerremans samen met acteursregisseur Emmanuel Biron uitgetekend. “We hebben daar een grote vrijheid bij gekregen, ook op budgettair vlak,” voert hij daarbij aan. “Dat is een duidelijk bewijs van het nieuwe beleid bij het productiehuis Studio A. Op die manier konden we een spectaculair verhaal uitwerken, met tal van stunts waarvoor gespecialiseerde stuntmen werden aangetrokken en waarbij ook samengewerkt werd met een ploeg helicopterteams, Europese specialisten op het vlak van wescam-opnames.”




Eric Kerremans verwacht dat in de toekomst nog meer van die projecten mogen verwacht worden. “Dit is eigenlijk a-typisch voor een soap-reeks,” voert hij aan. “Men hoeft de rest van het verhaal ook niet te kennen om deze speciale afleveringen te kunnen volgen. Op dat vlak is dit wellicht een primeur, niet alleen in de zestienjarige geschiedenis van Familie, meteen de langslopende soap van West-Europa.”


Opvallend is ook de prominente rol die een aantal figuranten in het verhaal hebben gekregen. “Dat is een bewuste keuze geweest,” aldus nog Eric Kerremans, die bij Familie op dit ogenblik vooral acteursregisseur is. “Omdat het verhaal zich in een gevangenissfeer situeert, zijn we bewust op zoek gegaan naar mensen die deze materie kennen. Daardoor kwamen we automatisch bij een aantal politiemensen terecht. Die weten hoe het er in dat wereldje aan toe gaat.”


Eric Kerremans geeft toe dat een dergelijke strategie risico’s inhoudt. “Maar ik ken deze mensen al langer,” voert hij aan. “Ik wist dat ze dat zouden aankunnen. Achteraf gezien is dat ook juist gebleken. Het is een absolute meevaller geworden. Zij hebben dat fantastisch gedaan.”

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home