Platform21

Wednesday, March 05, 2008

Out of print-boeken opnieuw beschikbaar

De out of print-boeken, boeken die in de boekhandel niet meer in voorraad zijn, kunnen voortaan terug besteld en gekocht worden via de normale boekhandel. De Wwaow.com is een online self-publishing dienst die via de verdeler Libridis, Boek.be en enkele andere uitgeverijen de handen hebben samengeslagen, om toch dat bepaald gevraagde boek terug beschikbaar te stellen.
>/p>


Wwaow.com, en spin-off van Pelemans Industries in Puurs, biedt dergelijke boeken terug aan het principe van print-on-demand. Te weinig boekhandelaars waren daar volgens de betrokkenen echter nog te weinig van op de hoogte. Een lezer die een boek dat hij niet meer vindt, kan dat bepaalde boek bestellen via de website Wwaow.be. Boek.be, de beheerder van de Boekenbank, een dienst waar boekhandelaars hun bestellingen plaatsen, gaat om die reden de beschikbaarheid van boeken via hogervermelde website naar voor brengen.


Wwaow.be start dan de productie van het gevraagde werk dat digitaal wordt gedrukt, ingebonden en binnen een 5-tal dagen geleverd aan Libridis, die instaat voor verzending naar de boekhandel. Een out of print-boek kost de klant wel 25 procent meer dan oorspronkelijk en kan niet geruild worden. Tot op heden werken de uitgeverijen Lannoo, Van Halewyck, Davidsfonds en SWP mee aan dit project. Ook amateurstitels worden door Wwaow.com gepubliceerd. Deze organisatie wenst zich te expanderen naar het buiteland en zijn er reeds onderhandelingen met Polen, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home