Platform21

Friday, March 14, 2008

Sarcofaag voor Oprah Winfrey

De Amerikaanse mediakeizeren Oprah Winfrey (54) heeft naar haar beeld en
gelijkenis een sarcofaag gekregen. De 'Oprach Sarcophagus' is eigelijk bedoeld als een knipoog van de kunsternaar David Edwards naar het enige levende godsbeeld van de Verenigde Staten. Edwards heeft eerder ook beelden ontworpen van een bevallende Britney Spears en van een dode Paris Hilton.


Oprah Winfrey begon al op haar negentiende als nieuwslezeres bij een televisiestation in Nashville. In Baltimore maakte ze met ‘People Are Talking’ haar eerste talkshow, waarbij haar opmerkelijk talent al aan de oppervlakte kwam. In 1984 kreeg ze het aanbod om ‘AM Chicago’ te presenteren. Al gauw nam Oprah Winfrey echter de productie van haar show in eigen handen.


Harpo Productions, de productiemaatschappij van Oprah Winfrey, verzorgt naast haar show ook haar zender Oxygen, die zich richt op internet en televisie voor vrouwen van deze tijd. Oxygen zendt ook ‘Oprah after the Show’ uit, waarin zij napraat met gasten en publiek. In 1998 bracht Harpo Studios de film ‘Beloved’ uit, waarin Winfrey zelf de rol van de moeder vertolkte. De film werd door de critici echter slecht ontvangen. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home