Platform21

Wednesday, March 12, 2008

Duitse zender koopt successerie ‘Allo Allo’

De komische televisie-reeks ‘Allo Allo’ is door de BBC verkocht aan het Duitse televisiestation ProSiebenSat1. Deze tv-reeks, bestaande uit 83 afleveringen over de bezetting van een Normandisch dorpje door de nazi's, werd een absolute voltreffer. De BBC meldde daarbij dat deze succesreeks, gezien het onderwerp, nog nooit eerder werd getoond op een Duitse zender.


De meer dan populaire tv-reeks ging in beeld op de BBC tussen 1982 en 1991 en was ook op de Vlaamse openbare televisie al twee keer te bekijken. Ook in Vlaanderen haalde ‘Allo Allo’ hoge kijkcijfers. Het verhaal gaat over de lotgevallen van een Franse caféuitbater, René Artois - gespeeld door Gordon Kaye - en zijn omgeving. Ze spelen daarbij onder één hoedje met enkele Duitse officieren om een waardevol schilderij te verkopen als de oorlog ten einde is, maar proberen ook neergeschoten Britse piloten te helpen ontsnappen.


De personages of beter gezegd, die typische types, belanden in de meest onmogelijke en zelfs absurde toestanden, die gepaard gaan met ingewikkelde intriges en wisselende coalities. David Croft en Jeremy Lloyd, die de reeks schreven, wisten bovendien hun humor zodanig te verfijnen, dat hun gags de personages van de serie veranderden en of een totale andere inhoud gaven. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home