Platform21

Saturday, March 22, 2008

Oude ruïne van Inca-tempel ontdekt

In de omgeving van een oud Inca-fort hebben archeologen de ruïnes van een oude Inca-tempel ontdekt. Het complex is gelegen in de zuidelijke hooglanden van Peru. Men veronderstelt dat het gaat om een tempel daterend voor de Inca-periode, maar die door de Inca's werd uitgebreid. Het geheel omvat volgens de onderzoekers elf kamers waarin vermoedelijk ooit mummies en afgodsbeelden aanwezig waren.


De ruïnes bevinden zich op een afstand van 1,5 kilometer van het Sacsayhuaman-fort, dat uitkijkt op de oude Incastad op Cusco, en oude Inca-stad, waar men het treintje neemt naar het wereldberoemde tempelcomplex Manchu Picchu. De ontdekte ruïnes bevinden zich naast een rotsformatie die, zoals men veronderstelt, heeft gediend als begraafplaats. Volgens Sacsayhuaman-directeur Washington Camacho is dit een belangrijke vondst voor zijn archeologisch park Sacsayhuaman.


De archeologen wachten op de resultaten van de koolstofdatering, maar zijn op basis van de bouwstijl van de ruïne en het gevonden keramiek vrij zeker van hun ontdekking. Ook heeft men een vooruitstrevend hydraulisch systeem ontdekt, dat Cusco van water moest voorzien. De archeologen veronderstellen dat het Ayarmaca-volk tussen de jaren 900 en 1200 in dit gebied hebben gewoond. De mogelijk bewijsstukken daarvoor zijn het teruggevonden aardewerk. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home