Platform21

Tuesday, March 18, 2008

Provincie Antwerpen ondersteunt klein erfgoed

Het Antwerpse provinciebestuur heeft een bedrag van 40.000 euro voorzien voor de restauratie en onderhoud van het klein erfgoed, dat een eigen karakter geeft aan dorpen en gemeenten. Vele waardevolle, maar niet-beschermende gebouwen zijn volgens het provinciebestuur verloren gegaan omdat de herstellingen of onderhoud niet draagbaar waren voor de eigenaar.


Het provinciebestuur neemt een deel van de restauratiepremie voor beschermde momumenten voor zijn rekening. “In het verleden werd het waardevol klein erfgoed niet beschermd of ondersteund door de overheid,” wordt er opgemerkt. “Vele elementen van dit kleine erfgoed waren eigendom van het gemeentebestuur, kerkfabriek of van een ander openbaar bestuur,” wordt er opgemerkt.


Met die nieuwe subsidieregeling wil het provinciebestuur jaarlijks een aantal restauratie- en herstellingsprojecten ondersteunen. “Door dit erfgoed te valoriseren, krijgt het een standvastige plaats in het maatschappelijk leven en het dorpsbeeld,” aldus nog het provinciebestuur. Er zal jaarlijks een oproep worden gedaan om projectvoorstellen in de dienen. Daaruit zullen vier tot zes projecten geselecteerd worden. Het provinciebestuur kan maximaal tot 50 procent van de projectkost dragen. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home