Platform21

Thursday, March 27, 2008

China wil gezonde online cultuur maken

De Chinese internet-regulatoren moeten een gezonde online-cultus bevorderen om de stabiliteit van de staat te beschermen. Dat heeft president Hu Jintao gezegd op een vergadering van het Politbureau van de Communistische partij. Hoe er met het internet kan omgegaan worden heeft volgens Jintao invloed op de ontwikkeling van de socialistische cultuur, de informatieveiligheid en de stabiliteit van het land.


“Het is evident dat de overheid geavanceerde technologieën moet gebruiken om de openbare mening beter te sturen en producten online te promoten die aanwezigheid van de Chinese cultuur vertegenwoordigen,” zegde Hu. De Chinese overheid propageert het gebruik van internet voor onderwijs en zaken, maar tracht materiaal dat als subversief of pornografisch wordt beschouwd zoveel mogelijk weg te filteren.


Het Chinese Internet Network Information Center berichtte dat China de Verenigde Staten over twee jaar voorbij zal gestreefd als het land met de meeste internetgebruikers. Volgens schattingen gebruiken momenteel 123 miljoen Chinezen het Internet. Met die cijfers hoeft China alleen nog de Verenigde Staten voor zich te laten als land met de meeste websurfers. Geschat wordt dat 77 miljoen Chinezen al een breedbandverbinding hebben en dat China in totaal 788.000 websites telt. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home