Platform21

Saturday, March 29, 2008

Sara Claes en Debby Huysmans bij In-Between

In de tentoonstellingsgalerij In-Between aan de Paardenmarkt in Antwerpen loopt van 4 april tot 8 mei een fototentoonstelling van Sara Claes en Debby Huysmans. Beide kunstenaars zoeken de inspiratie voor hun werk vaak in het buitenland, waarbij ze niet nalaten hun maatschappijkritische wereldbeelden naar voor te brengen. De tentoonstelling is een initiatief van de vrouwenorganisatie Gynaika.


Sara Claes (27) studeerde in 2003 af aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel. Haar werk kreeg toen bijzondere aandacht door een reeks gevoelige portretten van haar zus. In 2005 en 2006 volgde ze een postgraduaat aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Ze maakte er onder andere een verstilde en ingetogen reeks over Cuba. Het is een kunstenares die op de eerste plaats nadenkt over de wereld en nadien haar kritische wereldbeelden probeert om te zetten in een taal die het best aansluit bij haar inhoudelijke intenties.


Ook Debby Huysmans (27) stuurde in 2003 a, aan het KASK in Gent. Ze is een documentaire fotografe die in haar beelden op zoek gaat naar het verhaal van het individu. In ongekunstelde beelden vat ze haar personages tijdens hun dagdagelijkse bezigheden. Ze fotografeerde verschillende reeksen in de randgebieden van de West-Europese en Amerikaanse kapitalistische cultuur, onder meer in Polen en Roemeniƫ. Nu zal ze beelden tonen over een Roemeense dorpsgemeenschap die het razende tempo van de westerse maatschappij niet kan bijhouden en langzaam dreigt te verdwijnen.


Meer informatie is te verkijgen op de website www.gynaika.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home