Platform21

Monday, April 14, 2008

Le Soir in actie tegen pop-embargo's

De Franstalige Belgische krant Le Soir publiceerde een interview met één van Belgiës bekendste pophelden, dEUS-zanger Tom Barman, drie dagen voor het opgelegde embargo zou aflopen. De krant riskeert daarmee een dwangsom van 25.000 euro.
Le Soir wil hiermee protesteren tegen popmuzikanten en hun platenmaatschappijen (in dit geval platenmaatschappij Universal Music Belgium) die embargo's opleggen op interviews, op straffe van fikse dwangsommen.

"Le Soir respecteert embargo's, maar enkel als die volgens de normale voorwaarden gesteld worden", aldus hoofdredactrice Béatrice Delvaux. Een journalist kan volgens haar niet namens de hele redactie tekenen. Het gesprek met Barman had afgelopen maandag plaats. Universal geeft toe dat de manier van werken vrij nieuw is voor de muziekindustrie, maar beklemtoont dat het elders, met name in de filmindustrie, ook gebeurt.

Het nieuwe album van dEUS met de titel Vantage Point is ondanks grote geheimhouding toch al beschikbaar op bepaalde websites waar het illegaal gedownload kan worden. Officieel wordt het album pas aanstaande vrijdag (18 april) gepresenteerd. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home