Platform21

Monday, April 07, 2008

Film over Londense aanslagen in de maak

De Amerikaanse regisseur Jag Mudhra maakt een film over de terroristische aanslagen die op 7 juli 2005 in Londen zijn gepleegd. Dat meld de filmwebsite The Internet Movie Database (IMDB). Het verhaal van de thriller 'Shoot on Sight' is gebaseerd op de gebeurtenissen rond Jean Charles de Menezes, een Braziliaan die een paar weken na de aanslag door de politie per ongeluk gedood werd.

De 27-jarige Jean Charles de Menezes werd op 22 juli door de politie doodgeschoten in de Londense metro. Dat was een dag na de mislukte bomaanslagen in Londen. De politie had hem aangezien voor een terrorist, maar de man bleek onschuldig. In eerste verklaringen na zijn dood zei de politie dat de man zich verdacht gedroeg. Zo had hij hartje zomer een dikke winterjas aan waaronder hij bommen zou kunnen dragen en was hij uit een flat gekomen waar zich terreurverdachten zouden ophouden.

In de metro zou hij stopbevelen van de politie hebben genegeerd en pas na een achtervolging zijn neergeschoten. De productie zou in mei op het filmfestival van Cannes in première moeten gaan. De film stelt dat de onderzoekers van Schotland Yard te vlug in de richting van de moslimgemeenschap wees. Ter voorbereiding van de film praatte de regisseur met verscheidene rechercheurs van de Londense politie. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home